Hvem kan være frivillige?

  • Du som vil bruke din fritid til å hjelpe andre.
  • Du som har blitt pensjonist og synes dagene blir litt lange.
  • Du som er ung og vil øke din livserfaring gjennom kontakt med andre mennesker.
  • Du som er arbeidssøker og ønsker å gjøre noe positivt i en vanskelig jobbsøkingstid.
  • Du som ønsker å være medmenneske.

Eksempler på oppgaver kan være:
Små praktiske oppdrag, handle/gå ærend for noen, telefonvenn/ kontakt, besøksvenn, reservebesteforeldre, rådgivningstjeneste, fylle ut skjema og andre små oppgaver. Kanskje har du en hobby som kan være nyttig for andre.

Hvor mye tid du vil bruke og hva du ønsker å bidra med bestemmer du selv. Du inngår ingen langsiktig avtale – Du bidrar så lenge du selv ønsker.

Alt frivillig arbeid utføres uten økonomisk vederlag. Unntatt fra dette er kostnadsdekning til eventuell kjøring. Alt utstyr som skal brukes av den frivillige må brukeren selv skaffe.

De frivillige

De frivillige er i alle aldre og med forskjellig bakgrunn.
Siden alle jobber frivillig kan vi ikke garantere at alle får den hjelpen de ber om. Men vi garanterer at vi skal gjøre så godt vi kan. Husk at de frivillige ikke nødvendigvis har en kompetanse på det de skal hjelpe med. Enkelte jobber som utgjør en fare for de frivillige, må vi dessverre si nei til. F.eks. å måtte klatre høyt opp under møner eller opp på tak og lignende.

Taushetsplikt:
Alle de frivillige er underlagt taushetsplikt.

Vil du melde deg som frivillig, eller kanskje du vil vite litt mer? Kontakt oss uansett! Kom gjerne inn til en uforpliktende samtale.

2024 © Våler frivilligsentral